Pages

traffic light

Sunday, 20 November 2011

cinderella vs tweety

suddenly i feel lonely and wanna find someone whose can steal and treat my broken heart.
title is just for fun cause i have no idea. :)
but there's diff between tweety's and cinderella's life.
tweety is always happy.
while cinderella is just like fool.
but she still a patient and strong woman.
at the outer self, i'm a tweety.
but in my inner self, I'm just like cinderella.
but not strong enough.

wish me luck in my final.
wish me luck in my life.
wish me luck in everything i did.
i hope i'll be a strong woman like cinderella :).


that's all. thank you for reading. love you.
lots love,
daydreamcinderella. <3

Wednesday, 9 November 2011

oh lelaki :D


CARA LELAKI PUJUK GF MENANGIS..
Lelaki cool : “Biarlah dia,nati dah penat diam la tu”
lelaki naif : “Nanti saya beli coklat dengan belon jangan nagis dah ye”
lelaki cover macho: “Plz la jangan buat malu saya,takan nagis kot”
lelaki yang tak sabar : “Dah besar macam ni nangis lagi,plzzz la!!?”
lelaki Sensitif : “Ikut Nangis sekali huwaaaa”
lelaki pakar Hipnotis : “Saya kira 1,2,3…didalam kiraan tiga anda akan melupakan semuanya… lupakan semuanya… lupakan… OK!”cww
lelaki cool : “suka hati ko lah!!!”
lelaki Idaman : “Menangislah sepuasnya dipangkuanku, sambil tangannya memegang melindungi si gadis (kadang meraba)”
lalaki kaya : “Ok2 nati saya belikan kereta dan juga Handphone dah jangan nagis dah..”
lelaki Romantis : “ Puisi dibaca lalu dinyanyiikan lagu michael jackson-you are not alone”
lelaki buaya : “Dibaringkan ditempat tidur lalu….”
lelaki jujur : “Dipeluk sambil dibisikin `kita putus je lah` ye lah kamu ni asyik nagis je”
lelaki bajet : “saye baru beli handphone ni”(Sibuk ambil gambar diri sendiri pakai handphone samsung galaxy
lelaki Dermawan : Dikeluarkan duit syiling dalam kocek lalu diucapkan ” May God Bless You…”
lelaki kedekut: “Sory lah awak,saya tak cukup duit la nk beli tissu,harga tissu dah naik…”
lelaki baik : “Astagfirullah….tabahkan hatimu ya.”
lelaki potong cakap : “Eh kenape ni? siapa? kenapa? dimana? kemana? takan lah? sudah lah… ambil yang positif je lah”
lelaki yang pandai bergurau : “eh ade orang mati ke? fulamak…kamu boleh nangis ?”
lelaki cooo l: “muke cun… tapi asyik nangis je,susah kan aku je”
lelaki kejam : “Hehehehe… ini belum seberapa sayang…nanti aku boleh bagi kamu bertambah sengsara sampai meraung-raung… lebih teruk lagi… nangis lah lagi?

here are some types of lelaki....
Lelaki Gula-Gula
Lelaki gula-gula biasanya mempunyai perwatakan sebagai seorang lelaki maskulin,menjaga ketrampilan especially in front of girls,mempunyai karisma yang boleh mengancam nyawa korang dan berperwatakan menarik. *last part is bonus for them..Mereka dinamekan lelaki gula-gula kerana ayat mereka manis tak ingat.Sekali berkata2 perempuan sure ade sket2 terlentok dekat die.Biasanya tingkah laku mereka memang sangat2 romantik buat korang berade di awang-awangan tidur tak kenyang mandi tak lena.Kebanyakan lelaki gula-gula ini,biasanya jarang setia pada yang satu disebabkan mereka mempunyai perwatakan yang menarik.So girls,better watch out!


Lelaki Permata Berlian
Lelaki jenis ini dikenali jugak Mama's boy.Die lah permata,dia lah berlian,die lah payung mak die.Disebabkan mak die selalu membuat keputusan,sampai dah besar panjang pon die masih lagi biarkan mak die buat keputusan.Dariada warna pakaian sampailah ke calon girlfrend mak die yang akan decide.Kalau korang dapat boifie macam nih,korang kena lahh bersabar,memang die telah dididik oleh mak die cenggitu.Korang jangan harap lahh dapat melawan sebarang  keputusan dari mak die walaupun keputusan itu tak adil.


Lelaki Kulit Kerang
Lelaki jenis ini mempunyai hati yang keras macam kerang.Sukar untuk die jatuh cinta sesuke hati pada perempuan.Nak kenali lelaki jenis macam nih senang jer nak kenal;
die selalu lepak bersama kawan2 lelaki die.
takkan pernah nampak die berjalan,makan bersama dengan mane2 perempuan.
die tak berminat nak mengorat,pandang lelame atau tegur perempuan.
kalau handphone die,ibarat macam ade takde.sebab takde siapa nak call die melainkan family dan kawan lelaki die sahaja.Kalau dah kapel dengan lelaki nih,korang akan tengok dalam inbox die full of mesej dari korang jek.Kalau ade mesej dari perempuan pon bertanyakan hal tak penting.not more than that.
Stok ex-grilfren die sangat sedikit iaitu tak lebih dari 3 orang.Dan tempoh percintaan mereka agak lame maybe setahun atau dua tahun.
In conclusion, life die dengan kawan2 lelaki die je lahh.
Tak bermakna die gay kalau die selalu lepak dengan lelaki.But he just not into too many girls.Once die dah jatuh hati kat perempuan tuh,die akan sayang dan jage perempuan tuh baik2.Sangat setia pada yang satu.Korang sangat beruntung dapat lelaki jenis ini.Kalau hati kuntum die disakiti oleh orang yang die sayangi,sangat susah untuk disembuh.Lebih2 lagi kalau perempuan tuh berlaku curang.Thre's no second chance.


Lelaki Angin Lintang
Lelaki Angin Lintang sangat berbahaya orangnyer.Sebabnya mood die ibarat angin lintang.Tak tentu hala mengalahkan perempuan datang bulan.Die boleh jadi pemarah pada perkara2 sebesar lalat sahaja,tapi pada kita perkara tuh tak  perlu dibesar2kan pon.But then die boleh layan kita bagaikan puteri bila angin lintang die hilang.Lelaki jenis ini panas baran orangnya,korang kena banyak beristighfar,dan bersolat taubat (sebabnya dalam hati jer korang mampu maki hamun die)Pergaduhan kerap berlaku.Kuat Cemburu tak tentu hala.In conclusionya,korang bawak2 lahh bertenang yea.heee


Lelaki Ulat Gonggok 
Lelaki kategori ini tak semestinya die mempunyai perwatakan yang menarik,tetapi disebabkan kegatalan die yang semulajadi ade dalam diri die,maka mereka pon menggatal tak ingat.Boleh jugak dikategorikan sebagai lelaki keranjang.Pantang nampak peha dahi licin,kompom disitu mereka akan test market.Senang jer nak kenali lelaki jenis ini;
korang jenjalan sensorang,die nampak korang kompom die akan jalan beriringan dengan korang.
die akan terus usha dan usha tanpe putus ase,even saham korang taknak kalahh.
die akan puji korang"awak nih cantiklah.Boleh saya berkenalan?"
Lelaki jenis ini walaupun ade gurlfrend,tetapi die masih ade banyak skandal kiri kanan die.Tak pernah kenyang dengan kasih sayang seorang perempuan.pfftt. 


Lelaki Muka Buku
Lelaki ini diketegori jugak budak nerd.Sebabnya 24/7melekap dekat buku jer.Walaupun die mempunyai perasaaan dan cinta terhadap wanita tetapi cinta die terhadap buku lagi mendalam.Mungkin mase korang untuk bergedik santai dengan die sangat terhad.Dan die lebih prefer menghabiskan mase dengan buku.Lelaki jenis ini memang membosankan kalau korang tak sekepala dengan die.So kalau dapat,banyak2 lahh chill ajer.heeeh.


Lelaki Nespray
Lelaki ini sangat kuat merengek macam bebi.Selagi permintaan die korang tak penuhi selagi itu lah die kan merengek dan menarik muncong sedepa.Macam bebi kalau tak dapat susu nespray,selagi tu lahh akan merengek,bile dah dapat terus diam.Lelaki ini jugak hati sangat kace,penuh taman,dan overly sensitif.Kalau tersalah cakap,pasti die akan berkecil hati dan merajuk tak tentu hala.Mereka nih nak sentiasa bersama orang tersayang 24/7 like heaven.Kalau lambat reply mesej or call sure die buat muncong itik die.So,sedikit sebanyak akan buat korang rase 3R(rimas, ramas dan remas).HAHA.


Lelaki Lebah
Ibarat habis madu sepah dibuang,itu lahh die lelaki jenis ini.Selagi mereka tak dapat korang,selagi itu lahh die akan berusaha bermati-matian untuk dapatkan korang.Merka layan korang bagaikan puteri,ape sahaja permintaan korang die akan tunaikan.Kalau korang minta die teman makan time ade game bola faveret die,die lagi rela teman korang dari tengok game feveret die tuh.Die tak pernah marah korang malahan sentiase mengalah.Tetapi once die dah offcially kapel dengan korang,passion die nak kejar korang makin berkurangan,might be belang die yang sebenar akan terserlah sket demi sket.Die bukan nak MAIN dengan korang pon tapi just nak dapat tittleCOUPLE jer dari korang.Kalau dulu belum kapel sanggup kan teman korang makan,tapi now pelbagai alasan die bagi dengan harapan korang jadi gurlfrend yang memahami die pulak.Korang takkan dapat detect lelaki jenis ini unless die bagitaw sendrey kat korang.






Rahsia Bulan Kelahiran Mengikut Kajian 25 Tahun Dr Fadhilah Kamsah

Rahsia Bulan Kelahiran Mengikut Kajian 25 Tahun Dr Fadhilah Kamsah